Lessen en workshops

Bij StudioStellema kun je meer te weten komen over pottenbakken. 

 

Individuele Lessen

Wil je graag leren hoe je een potje moet draaien op de draaischijf?  Voor beginners zijn er individuele lessen in de studio aan het Westeinde. Een les duurt anderhalf uur. 

Pottenbakken zonder gebruik te maken van de draaischijf kan ook. Dat noemen we handvormen. Voor deze technieken kun je ook een individuele les boeken.

Deze les is ook superhandig om te kijken of pottenbakken iets voor je is. Wordt je er helemaal blij van? Dan is de strippenkaart iets voor jou.

Voor een individuele les kun je hier terecht.

Pottenbak strippenkaart

Als je draaien op de draaischijf echt graag wilt leren kun je gebruik maken van de strippenkaart van 10 lessen. Tijdens deze lessen leer je in je eigen tempo de basisvaardigheden van het pottenbakken. Zoals walken, centreren, bodemzetten en het optrekken van de klei. Een les duurt anderhalf uur. 

Tijdens deze lessen maak je je eigen bekers en potjes enz. Deze neem je na het bakken en glazuren natuurlijk mee naar huis. 

Voor een pottenbak strippenkaart kun je hier terecht

Handvormen strippenkaart

Als je wilt leren hoe  je keramiek kunt maken met andere technieken, zoals coilen werken met plakken klei, werken met een drukmal enz. Dan kun je ook gebruik maken van de 10 lessen strippenkaart. 

Tijdens deze lessen maak je je eigen bekers en beelden enz. Deze neem je na het bakken en glazuren natuurlijk mee naar huis. 

Voor een pottenbak strippenkaart kun je hier terecht

Cadeaubon

Wil je graag een les cadeau doen aan een goede vriend? Dan is de pottenbakkers cadeau bon iets voor jou. Met deze waardebon krijg je een individuele les in pottenbakken op de draaischijf.  Een les duurt anderhalf uur en alle materialen zijn inbegrepen. 

Kijk hier voor de cadeaubon.

 

Basiscursus

Om de basisvaardigheden van handvormen in klei te leren geef ik een basiscursus keramiek in de Spil in Nieuwleusen. In deze cursus leer je de basis vaardigheden van het werken met keramiek. Je leert duimpotjes maken, het opbouwen van vormen met ringen van klei en kleiplaten. Je leert gebruikmaken van drukmallen, vrije vorm boetseren en verschillende decoratie technieken. Er is aandacht voor het bedenken en uitvoeren van je eigen idee.

De cursus is 10 lessen van 2 uur.  De kosten voor deze cursus zijn 250,- Euro. Alle materialen zijn inbegrepen. Na afloop is het mogelijk je werkstukken te stoken in de keramiek oven. 

De lessen zijn op woensdag avond van 19.30 tot 21.30 uur. de eerste les is op 16 september.

Geef je via deze pagina op voor de basiscursus keramiek. 

 

Cursus voor gevorderden

Deze lessen zijn heel leuk als je al eerder met klei hebt gewerkt, of wanneer je de basiscursus keramiek hebt gedaan. In deze cursus kun je aan  je eigen ontwerpen werken. Leonie helpt je met alle technieken en helpt je je ideeën verder te ontwikkelen.  Deze cursus is voor handvormen.

Deze cursus is 5 lessen van 2 uur op de donderdag avond van 19.30 tot 21.30 . Al je werkstukken zullen worden gestookt. 

Geef je via deze pagina op voor de gevorderde cursus keramiek. 

 

Inloop studio

Heb je al eerder gewerkt met keramiek en zoek je een plekje om te werken? De studio aan het Westeinde is beschikbaar als werkstudio. 

Je kunt komen werken aan je eigen ideeën, boetseren op een bok of handvormen aan een tafel, het kan allemaal. Ook ontmoet je zo andere gezellige pottenbakkers. 

Je neemt je eigen gereedschap en materiaal mee. Deze kun je in de daarvoor beschikbare kastruimte opbergen. Laat je werkstukken drogen dan zal vervolgens Leonie het stoken in een van de ovens. (Hier zijn wel stookkosten aan verbonden)

Je moet je opgeven voor een van de beschikbare dagdelen. Voor de draaischijf is een intekenlijst beschikbaar.

Openingstijden inloopstudio:

Dinsdag avond van 18.00 tot 22.00 uur

woensdag ochtend van 9.00 tot 13.00 uur

De kosten zijn 15,00 euro per dagdeel. Leonie is gedurende deze tijden beschikbaar voor vragen of technische begeleiding.

 

Voor meer informatie? kijk op deze pagina.