Lessen en workshops

Bij StudioStellema kun je meer te weten komen over pottenbakken. 

Individuele Lessen

Wil je graag leren hoe je een potje moet draaien op de draaischijf?  Voor beginners zijn er individuele lessen in de studio aan het Westeinde. Een les duurt anderhalf uur. 

Pottenbakken zonder gebruik te maken van de draaischijf kan ook. Dat noemen we handvormen. Voor deze technieken kun je ook een individuele les boeken.

Deze les is ook superhandig om te kijken of pottenbakken iets voor je is. Wordt je er helemaal blij van? Dan is de strippenkaart iets voor jou.

Voor een individuele les kun je hier terecht.

https://youtu.be/qdg1efaUbxY

Pottenbak strippenkaart

Als je draaien op de draaischijf echt graag wilt leren kun je gebruik maken van de strippenkaart van 10 lessen. Tijdens deze lessen leer je in je eigen tempo de basisvaardigheden van het pottenbakken. Zoals walken, centreren, bodemzetten en het optrekken van de klei. Een les duurt anderhalf uur. 

Tijdens deze lessen maak je je eigen bekers en potjes enz. Deze neem je na het bakken en glazuren natuurlijk mee naar huis. 

Voor een pottenbak strippenkaart kun je hier terecht

Handvormen strippenkaart

Als je wilt leren hoe  je keramiek kunt maken met andere technieken, zoals coilen werken met plakken klei, werken met een drukmal enz. Dan kun je ook gebruik maken van de 10 lessen strippenkaart. 

Tijdens deze lessen maak je je eigen bekers en beelden enz. Deze neem je na het bakken en glazuren natuurlijk mee naar huis. 

Voor een pottenbak strippenkaart kun je hier terecht

Cadeaubon

Wil je graag een les cadeau doen aan een goede vriend? Dan is de pottenbakkers cadeau bon iets voor jou. Met deze waardebon krijg je een individuele les in pottenbakken op de draaischijf.  Een les duurt anderhalf uur en alle materialen zijn inbegrepen. 

Kijk hier voor de cadeaubon.

 

Basiscursus

Om de basisvaardigheden van handvormen in klei te leren geef ik een basiscursus keramiek in de Spil in Nieuwleusen. In deze cursus leer je de basis vaardigheden van het werken met keramiek. Je leert duimpotjes maken, het opbouwen van vormen met ringen van klei en kleiplaten. Je leert gebruikmaken van drukmallen, vrije vorm boetseren en verschillende decoratie technieken. Er is aandacht voor het bedenken en uitvoeren van je eigen idee.

De cursus is 10 lessen van 2 uur.  De kosten voor deze cursus zijn 270,- Euro. Alle materialen zijn inbegrepen. Na afloop is het mogelijk je werkstukken te stoken in de keramiek oven. 

De lessen zijn op woensdag avond van 19.30 tot 21.30 uur. 

Geef je via deze pagina op voor de basiscursus keramiek. 

 

Avond voor gevorderden

Deze avond is heel leuk als je al eerder met klei hebt gewerkt, of wanneer je de basiscursus keramiek hebt gedaan. Hier kun je aan je eigen ontwerpen werken. Leonie helpt je met alle technieken en helpt je je ideeën verder te ontwikkelen.  Deze avond is voor handvormen en voor zelfstandige draaiers.

We werken op de donderdag avond van 19.30 tot 21.30 . Al je werkstukken zullen worden gestookt. 

Geef je via deze pagina op voor de gevorderde avond keramiek. 

 

Workshop klei en natuur

Af en toe geef ik een losse workshop.  Even lekker een avondje bezig zijn met iets anders?  Lekker in de tuin bij de studio. 

In deze Workshop gaan we buiten op zoek naar mooie vormen en natuurlijke materialen. We zoeken inspiratie uit de elementen die in de natuur aanwezig zijn. De materialen gaan we vervolgens afdrukken en verwerken in de klei. Je kunt vrij werken of proberen de natuur te integreren in keramiek om te gebruiken.

Jullie werken zullen door mij worden gebakken en geglazuurd.

Kosten zijn 35,- per persoon. Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen met deze workshop. Geef je via deze pagina op

Ik help je met je idee. Ik vertel over technieken en help je met je vaardigheden. Materialen en het afbakken van je werkstuk zijn inbegrepen.

De workshop duurt 2 uur. Van 19.30  tot 21.30 uur.