Een kennismaking

Ik ben Leonie Stellema en ik ben met StudioStellema begonnen in 2017. 

Mijn werk is geïnspireerd door schoonheid van de plek waar ik woon. De bossen, de weilanden met rondspringende hazen, de grazende koeien in de mist. Ook de vogels en prachtige bloemen in mijn tuin. Als ik aan het werk ben komen de kipjes altijd even gezellig langs mijn raam scharrelen en kijken nieuwsgierig naar binnen. Om deze plek met anderen te kunnen delen ben ik in 2015 begonnen met bed and breakfast Het bijhuisje. 

 

Ik kies voor het langzame proces van het pottenbakken

Ik geloof dat handgemaakte objecten belangrijk zijn in onze snelle digitale wereld. De imperfecties in de klei, de variaties van de glazuur, de verschillen in grootte van  de kopjes ten opzichte van elkaar zijn allemaal tekenen dat het met de hand gemaakt is.

Het verbind jou, de ontvanger van het werk met mij, de maker.

Ik maak divers werk; van gebruiksvoorwerpen tot kunstobjecten tot sieraden, maar bovenal hou ik ervan om te draaien. Hoewel ik alles strak kan afwerken hou ik ervan om hier en daar de rimpels van het draaien te laten zien. Het werk mag laten zien dat het in beweging is geweest.  Hoewel ieder kleiwerkje gezien kan worden als een kunststukje, is het uiteindelijk toch een gebruiksvoorwerp.  Ik vind het heel fijn te weten dat je s'morgens lekker thee kunt drinken uit een van mijn kopjes.

I CHOOSE TO MAKE INTENTIONAL “SLOW POTTERY”

Als ik aan het werk ben met de klei wordt ik een met de klei en de schoonheid die zich dan ontvouwd. Deze klei ... deze modder : zo gewoontjes maar eigenlijk zo bijzonder als het zich door de handen van de pottenbakker beweegt. Het is een groot geschenk om schoonheid te mogen brengen in deze wereld.

Ik heb gestudeerd aan de ARTEZ hogeschool voor de kunsten. Daar ben ik afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar. Mijn liefde voor het materiaal klei is zo opgebloeid. In de loop van de jaren heb ik tussen het opvoeden van de kinderen en verbouwen van de boerderij en het runnen van Bed and Breakfast Het Bijhuisje mijn vaardigheden als pottenbakker weten te versterken. 

Op instagram kun je met me meekijken bij alle gebeurtenissen in de studio en de Bed and Breakfast.